Ciasto wiśniowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Łatwe i pyszne ciato

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    200 g cukru
    180 g mąki
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki wody

    Masa:
    1 l kompotu wiśniowego z wypestkowanymi owocami
    2 budynie waniliowe
    6 łyżek cukru
    2 galaretki wiśniowe
    500 ml kremówki
    czekolada tarta do ozdoby

Ciasto wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z wodą i cukrem. Następnie dodać żółtka. Następnym krokiem będzie dodanie do masy przesianej mąki, proszku do pieczenia i kakao delikatnie mieszając.
  • 2. Litr kompotu, 2 budynie i 6 łyżek cukru zagotować dodać 2 galaretki. Wlać masę ciepłe na ostudzony biszkopt.
  • 3. Ubić kremówkę wlać na zimną masę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy