CIASTO WIEWIÓRKA

4.51 (164 ocen)

  • 60 min

Pachnace rodzynkami, orzechami i pieczonymi jabłkami

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek
    3 szklanki mąki
    3/4 szklanki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jabłka
    szklanka posiekanych orzechów
    pół szklanki rodzynek
    1.5 szklanki cukru
    2 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto wiewiórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy na puch z cukrem. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Jabłka kroimy w kosteczkę, dodajemy razem z orzechami i rodzynkami do ciasta, mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem formy. Pieczemy ok 45 minut do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować