Ciasto ,, Rafaello '' to niezwykle pyszne ciasto. Składa się z wielu warstw biszkoptów, herbatników i pysznego kremu z ajerkoniakiem, całość dopełnia kokosowa nutka. Wbrew pozorom nie ma przy nim dużo pracy...no może troszeczkę. Zapewniam, że nie można się od niego oderwać. Polecam na podwieczorek.
0 (0 ocen)
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Moje herbatniki były małe, o boku około 6 cm x 4,5 cm. Warstwy od dołu: 1. Biszkopt. 2. Krem. 3. Herbatniki. 4. Krem. 5. Herbatniki. 6. Krem. 7. Biszkopt z białek. 8. Krem. 9. Herbatniki. 10. Krem. 11. Biszkopt. 12. Krem. 13. Herbatniki. 14. Krem. 15. Wiórki kokosowe.
Komentarze