Ciasto "puszek" z dodatkiem śmietany, serków bieluch i serków waniliowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: ubić białka na sztywno, potem stopniowo dodawać żółtka z cukrem, następnie olej i na koniec obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 30 min. w 170 stopniach. Wystudzony przekroić na pół.
Nadzienie: Kremówkę ubić z 5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodawać po jednym serku. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Pierwszą część biszkoptu posmarować większą połową masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na górę wyłożyć resztę masy i startą czekoladę.
Komentarze