Ciasto pijak

4.45 (219 ocen)

Ciasto dla dorosłych

Składniki:

  • Składniki:
    biszkopt:
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    3/4 szklanki mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    krem:
    1 budyń waniliowy + 1,5 szklanki mleka
    1 kostka masła
    3/4 szklaki cukru pudru
    1/2 kieliszka spirytusu
    dodatkowo:
    2 paczki herbatników
    1/2 szklanki wódki
    polewa
    1/2 szklanki mocnej herbaty z sokiem z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.45 (219 ocen)

Ciasto pijak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować biszkopt i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na blaszce 20x25 cm.
    Budyń ugotować bez cukru. Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder, utrzeć i połączyć z budyniem.
    Biszkopta nasączyć, rozsmarować na nim krem. Herbatniki moczyć w wódce i układać na kremie. Wierzch udekorować polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować