CIASTO PIEGUSEK

4.49 (146 ocen)

  • 35 min

łatwy i szybki w przygotowaniu

  • 35 min

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    7 żółtek
    1/2 margaryny
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanka śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    CIASTO Z MAKIEM:
    7 białek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 szklanka maku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 margaryna
    DODATKOWO:
    powidła śliwkowe tłuszcz i bułka do wysmarowania blaszki
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagnieść kruche ciasto i wyłożyć na wysmarowaną i posypaną bułką tartą blachę na ciasto posmarować powidłami
    wszystkie białka ubić na sztywno i dodawać stopniowo 1 szklankę cukru i przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia margarynę rozpuścić i chłodną wlać do masy zmiksować na końcu wsypać 1 szklankę maku wymieszać i wyłożyć na ciasto piec 40 minut w 180 c
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować