Ciasto pod jogurtową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ciasto wymyślone z tego co było na stanie w lodówce a goście zapowiedzieli się na kawę :)Bardzo delikatne ciasto...

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt: według mojego przepisu BISZKOPT NIEZAWODNY (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7)

    Masa budyniowa:
    1 budyń waniliowy
    1/2 litra mleka
    1 kostka margaryny

    2 ciastka kruche typu Grześki/ prince polo

    500 ml jogurtu naturalnego
    2 galaretki ( czerwona / zielona)

Ciasto pod jogurtową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto biszkoptowe dziele na dwie części.
    masa budyniowa:
    Budyń ugotowany według przepisu na opakowaniu. Ucieramy margarynę i dodajemy zimny budyń. ucieramy na jednolita gładką masę.

    1 galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaretkę również przygotowujemy wg. opakowania dajemy do częściowego stężenia następnie dodajemy do jogurtu naturalnego i miksujemy.

  • Ciasto pod jogurtową pierzynką 2. wykonanie:
    Podzielone ciasto biszkoptowe smarujemy masą i kruszymy na to 2 ciastka prince polo (patrz zdjęcie)
    Łączymy dwa blaty ciasta na górę wylewam jogurt z galaretka i dekoruje stężona galaretką według własnych upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy