Ciasto snicers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto.
Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na 2 części.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 20 minut).
2.Przygotować krem.
Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń.
Żółtka utrzeć z cukrem i powoli połączyć z budyniem.
Ciągle mieszając - podgrzewać do zgęstnienia.
Po ostudzeniu wymieszać z masłem i kakao.
3.Przygotować masę orzechową.
Wszystkie składniki podgrzać do wrzenia i rozpuszczenia się cukru.
4.Pierwszy placek umieścić w formie i posmarować kremem, przykryć drugim plackiem i dokładnie pokryć masą orzechową.
5.Przygotować polewę.
Krówki rozpuścić z dodatkiem masła i cukru.
Polać po orzechach.
Komentarze