Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami na kruchym spodzie bez pieczenia

4.49 (175 ocen)

W przygotowaniu jest szybkie i uważam, że proste. Idealne na każdą porę roku.

Składniki:


  • Spód:
    200 g herbatników maślanych
    100 g migdałów
    200 g masła
    2 płaskie łyżki cukru pudru

    Masa:
    1 kg serka śmietankowego
    150 ml śmietany kremówki
    3/4 szklanki cukru pudru
    4 łyżki żelatyny spożywczej

    1 puszka brzoskwiń w syropie
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami na kruchym spodzie bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto śmietankowe z brzoskwiniami na kruchym spodzie bez pieczenia 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

    Spód: Masło roztopić z cukrem i odstawić na 10 minut do
    przestygnięcia.
    Herbatniki bardzo drobno pokruszyć lub zemleć w blenderze. Migdały grubo
    zemleć w blenderze.Dodać do roztopionego masła i wymieszać. Masę
    przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i lekko docisnąć.
    Odstawić do lodówki na 30minut.

    Masa: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Serek śmietankowy
    połączyć z cukrem. Ciepłą żelatynę połączyć z serkiem i
    dodać do reszty serka śmietankowego. Śmietanę kremówkę ubić dodać
    do masy i delikatnie połączyć.

    Masę przełożyć do tortownicy,delikatnie wcisnąć brzoskwinie
    odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki.
    Wstawić na 3 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować