Ciasto śmietankowo- kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniesc ciasto.Podzielic na 2 czesci.Rozłozyc na duzej blaszcze.Upiec 2 placki.Kazdy placek piec ok 15 minut w temp.180 stopni.
3 łyzki zelatyny namoczyc w 1/2 szkl. zimnej wody.Nastepnie podgrzac zelatyne do momentu rozpuszczenia na małym ogniu ciagle mieszajac .Smietane ubic na sztywno ,wrzucic pokrojone w kostke brzoskwinie i zimna zelatyne..Wymieszac.Kremem przełozyc placki.Wierzch ciasta posmarowac masa kajmakowa i posypac rodzynkami i orzechami włoskimi.Ciasto schłodzic w lodówce.SMACZNEGO :)
Porady
slodkie_zycie, smietana kremówka,brzoskwinie,ciasto kruche,kajmak,orzechy,rodzynki,Swieta,ciasto na niedziele,
Komentarze