Ciasto śmietankowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj z octem i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką. Piec 45min. w 170C. Wystudź. Przetnij na pół. Tortownica 30
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 2części i nasączyć herbatą.
2.Masa: Większą połowę mleka zagotować wraz z tartą skórką z mandarynki. Budyń rozmieszać w reszcie mleka z 4łyżkami cukru i wlać go gotującego się mleka z mandarynką, mieszając aby budyń nam się nie przypalił. Po ugotowaniu bydyniu odstawić do wystygnięcia. Margarynę wymiksować i dodać do ostudzonego budyniu, zmiksuj.
3.Masę śmietanową przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
4.Przełożenie: biszkopt-masa budyniowa-biszkopt-masa śmietanowa-posypka z czekolady
Komentarze