Ciasto niebiańskie

4.43 (157 ocen)

  • 60 min

Pyszne i już ! :)

  • 60 min

Składniki:

  • duża paczka herbatników
    1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki
    mała puszka masy krówkowej
    1/2 l śmietanki 30 %
    1 galaretka cytrynowa
    2 budynie waniliowe
    1/2 l mleka
    3 łyżki cukru
    10 dag płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Dżemy Herbaty

Ciasto niebiańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę (25x25cm) wyłożyć herbatnikami. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budynie, resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mieszankę i ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły wylać na herbatniki, lekko przestudzić i ułożyć kolejną warstwę ciastek. Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, ułożyć warstwę ciastek, następnie posmarować dżemem. Wstawić do lodówki.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto.
  • 3. Płatki migdałowe zrumienić chwilę na suchej patelni, wystudzić i posypać ciasto. Wstawić do lodówki. Porcjować mocno schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować