Ciasto migdałowe

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla moich brzdąców Witusia i Julci robię różne smakołyki.

Składniki:

  • ● 12 dag mąki
    ● 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 7,5 dag masła
    ● 15 dag cukru pudru
    ● szczypta soli
    ● łyżka skórki startej z cytryny
    ● łyżka soku z cytryny
    ● 6,5 dag mielonych migdałów
    ● 3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z migdałami, proszkiem i solą.
  • 2. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy skórkę i sok z cytryny. Ciągle miksując, wbijamy jajka. Następnie wsypujemy mąkę
    i mieszamy.
  • 3. Ciasto przekładamy do keksówki. Pieczemy 45 minut w temp. 190 °C (w 170 °C z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować