CIASTO MAŚLANKOWO-CZEKOLADOWE Z BEZĄ KOKOSOWĄ

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

Ciasto bardzo proste i pyszne.Ciasto z maślanką ,olejem i tartą czekoladą. Ciasto z bezą kokosową i agrestem.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    -5 jajek
    -4 żółtka (białka zostawić do bezy)
    -1 szklanka cukru
    -2 szklanki mąki
    -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    -3 łyżeczki proszku do piecz.
    -1 szklanka maślanki
    -1/2 szklanki oleju
    -1 gorzka czekolada-starta na tarce jarzynowej albo drobno pokrojona.

    owoce-tutaj agrest

    beza:
    -4 białka
    -3/4 szklanki cukru
    -100 g. kokosu
    -1 kisiel albo budyń

    1/2 gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kisiele Ciasto

Ciasto maślankowo-czekoladowe z bezą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto-
    Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i po 1 żółtku(9).Dosiewać suche i dolewać maślankę, ale już mieszając łyżka drewniana.Pod koniec po trochu dolewać olej ,dodać czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40)
  • agrest 2. Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
  • beza 3. beza-
    Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać.
  • po upieczeniu 4. Piec 40 min. w 180*.
  • esy-floresy 5. Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować