Ciasto marchewkowe z masą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto marchwiowe z masą cytrynową
CIASTO MARCHWIOWE Z MASĄ CYTRYNOWĄ
.
-->Ubijamy całe jajka z cukrem dodajemy, olej, przyprawy do piernika,mąkę, bakalie,proszek do pieczenia, sodę.Miksujemy.Dodajemy ztartą marchewkę. Mieszamy łyżką.
Pieczemy w wyłożonej pergaminem formie ok 60 min.Studzimy. Przekrawamy na 3 placki.
.
Robimy biszkopt i pieczemy ok 30 min.studzimy,kroimy na połowę.
Gotujemy budyń. Studzimy.Ucieramy masło z cukrem pudrem na puch.Dodajemy powoli zimny budyń.Ucieramy.Dodajemy do smaku kwasku cytrynowego.
Zimne kawałki ciasta przekładamy pierw marmoladą wieloowocową i smarujemy masą.
Dekorujemy wg uznania.
najlepiej smakuje na drugi dzień.
Komentarze