Ciasto makowo-jabłkowe

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem inżynierem. Uwielbiam słodkości, a gdy zdarzy się, że w domu nie ma nic pod ręką, po prostu piekę.

Składniki:

  • ● 1 szkl. mąki
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. maku
    ● kostka margaryny
    ● 2 winne jabłka
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 4 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto makowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto makowo-jabłkowe 1. Mąkę, cukier i mak wsypujemy
    do miski. Mieszamy.
  • Ciasto makowo-jabłkowe 2. Jabłka myjemy, obie ramy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Dodajemy do miski
    z suchymi składnikami ciasta.
  • Ciasto makowo-jabłkowe 3. Margarynę roztapiamy na
    małym ogniu. Stu dzimy i wlewamy
    do miski.
  • Ciasto makowo-jabłkowe 4. Jajka ubijamy i mieszamy
    z ciastem. Wsypujemy proszek
    do pieczenia. Ostrożnie, ale dokładnie
    mieszamy. Ciasto wlewamy
    do keksówki wyłożonej
    papierem do pieczenia. Pieczemy
    około 50 minut w temperaturze
    160 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować