Ciasto maxi king - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko podgrzać z cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać mąkę i dalej ucierać. Dodać połowę ciepłego mleka, wymieszać. Masę z żółtkami przełożyć do garnka z resztą mleka i na małym ogniu ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając po łyżce budyń serek i mleko w proszku. Masę wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i ostudzić. Masę ucierać na małych obrotach miksera wlewając zimną żelatynę.
Na dno formy 32x20 wyłożonej folią ułożyć 20 herbatników, wyłożyć połowę masy, przykryć tą samą ilością herbatników,rozsmarować kajmak,ułożyć herbatniki,wyłożyć resztę masy,herbatniki. Wstawić do zamrażarki na ok 30 minut. Czekoladę z wodą rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki za pomocą blendera rozdrobnić na małe kawałki i przełożyć do czekolady, wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wstawić do lodówki na ok.3 godziny. Smacznego:)
Komentarze