Ciasto mokate cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka. Dalej ubijając dodać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25min w temp 180 stopni.
2.Masa: Żółtka wraz z cukrem i 1 jajkiem ubijać na parze. (w misce nad gotującą się wodą w garnku). Przestudzić. Do tej masy dodać serki, mleko w proszku, miękką margarynę oraz przestudzoną żelatynę. Całość miksujemy na delikatną masę. Dzielimy na 2 części.
3.Upieczony wcześniej biszkopt kładziemy na spód blachy, nasączamy go naparem z kawy i wykładamy na to 1 cześć kremu.
4.Następnie na masę kładziemy nasączone biszkopty, dalej masa i na wierzch ponownie nasączone biszkopty.
5.Całość polewamy polewą czekoladową.
Porady
Ubita masa jajeczna na parze musi być lekko gęsta, delikatna.
Komentarze