Ciasto owocowo - bakaliowe z polewą rumową

0 (0 ocen)

Ciasto w smaku jest bardzo dobre. Dodatki mogą być dowolne, w zależności kto na co ma ochotę :-)

Składniki:

  • 6 jajek
    2 szklanki mąki tortowej
    1/2 szklanki oleju z pestek winogron
    3/3 szklanki drobnego cukru brązowego
    2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 gruszki
    śliwki suszone
    morele suszone
    żurawina suszona
    1 duże jabłko
    1 łyżeczka kardamonu mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto owocowo - bakaliowe z polewą rumową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0f2toi0 1. Wbić do miski 6 całych jajek.
  • image-1dqlcri 2. Dodać drobny cukier brązowy i zmiksować.
  • image-052bms5 3. Dodać kakao.
  • image-1f3b048 4. Dodać cynamon i kardamon i dalej miksować.
  • image-2ai4b42 5. Wlać do miski olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
  • image-1mwj4x5 6. Następnie dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • image-1ndga44 7. Wszystko dokładnie wymiksować na jednolitą masę.
  • image-1grbue8 8. Wszystkie bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, tym razem wymieszać wszystko drewnianą łyżką.
  • image-136kheb 9. Jabłko pokroić w kostkę i dodać do ciasta.
  • image-13iebo9 10. Gruszki także pokroić w kostkę i wymieszać z masą.
  • image-0heybeh 11. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć całą masę.
  • image-019etc4 12. Pokroić na plastry brzoskwinie z puszki i wyłożyć na ciasto.
  • image-26lyuwb 13. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdy ciasto ostygnie zrobić polewę.
  • image-2ak29dy 14. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować