Ciasto "Jagódka"

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

pyszny biszkopt z budyniowym kremem i jagodami zalanymi galaretką;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - mąka: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mleko: 0.5 litra
    - mąka: 2 łyżki
    - budyń śmietankowy*: 2 łyżki
    - cukier puder: 0.67 szklanki
    - masło-kostka: 1 sztuka
    - galaretka cytrynowa: 3 sztuki
    - jagody: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto "jagódka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubite białka w osobnym naczyniu i połączyc delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia.piec w temp 180stopni 30 minut
  • 2. z mleka,mąki,cukru pudru i budyniu ugotować krem,po wystudzeniu dodać do zmiksownego masła,wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt
  • biszkopt z jagodami 3. na krem ulożyc jagody
  • biszkopt z jagodami 4. galaretki rozpuścić w litrze wody,gdy zacznie tężeć wylać na jagody
  • ciasto jagódka 5. wstawic do lodowki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować