Ciasto jabłkowo dyniowe kremem z mleczka kokosowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt
białka oddzielić od żółtek ubić białka dodać stopniowo cukier później po jednym żółtku ubijać aż będą się robić pęcherze mąkę wymieszać z proszkiem wsypać wymieszać delikatnie łyżką piec 180 stopni ok 30 min blacha 28 na 40cm
2.do garnka wlać 100 ml wody dać mus jabłkowy i dyniowy cukier zagotować ciągle mieszać w reszcie wody rozpuścić budynie wlać do gotującego musu mieszać zagotować mus przełożyć na gorące ciasto zostawić do ostygnięcia
3.krem
- żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody wystudzić
- zimne mleczko kokosowe śmietanę dać do miski dać cukier zacząć ubijać wsypać śnieżki ubijać chwilę wlać zimną żelatynę dobrze wymieszać dać na ostygnięte ciasto ozdobić startą czekoladą
Komentarze