CIASTO JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWE

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 20 min

lubisz jabłka, brzoskwinie--polubisz i to ciacho :) rozpływa się w ustach a jednocześnie jest chrupiące

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO ;
    3 szklanki mąki
    5 dużych łyżek cukru
    5 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 margaryna (palma,Kasia lub tortowa)
    4 jabłka duże
    1 puszka brzoskwiń
    2 budynie ( ja daję wiśniowe)--ze względu na ładny kolor pianki
    2 łyżki śmietany gęstej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pianka

Ciasto jabłkowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłkowo-brzoskwiniowe 1. Mąkę przesiać na stolnicę dodać margarynę,żółtka,proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowy,śmietanę--zagnieść ciasto kruche.
    1/3 ciasta odkładamy do lodówki,resztę rozwałkować na blaszkę, posmarować ubitym białkiem (bez budyniu) rozłożyć starte na grubej tarce jabłka - odciśnięte na jabłka kładziemy pokrojone w kostkę brzoskwinie odsączone z soku.

    Białka ubijamy na sztywno dodajemy ok.1/2 szklanki cukru i na koniec budynie.Pianę wykładamy na owoce.Na tarce ścieramy pozostałą część ciasta, i pieczemy 1 godz. w 170*

Porady

To ciasto doskonale nadaje się do wszystkich owoców sezonowych a także mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.97 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ciasto "Lolita" (bez pieczenia)

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto kubusiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ciasto brzoskwiniowe

To może cię zainteresować