Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasto do przygotowania w kilka minut. Każdemu będzie smakować.

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 jajko
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    100 ml oleju
    1 kopiasta szklanka mąki tortowej
    1/3 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Kruszonka:
    1 łyżka masła
    1,5 łyżki cukru
    2 łyżki mąki
    Dodatkowo:
    25 dag truskawek

Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy ciasto łyżką. Ciasto wykładamy na tortownicę o średnicy 22cm, wyrównujemy.
  • 2. Truskawki obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Owoce układamy na cieście.
  • 3. Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę. Kruszonką posypujemy wierzch ciasta. Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy