Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną

4.5 (151 ocen)

To szybkie ciasto do zrobienia i jednocześnie w smaku bardzo dobre :-)

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
    2 jajka
    250 ml jogurtu naturalnego
    3/4 szklanki oleju z pestek winogron
    3 jabłka
    cukier cynamonowy
    żurawina suszona
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 szklanki cukru brązowego
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l10tqf 1. Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
  • image-049e2ae 2. Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
  • image-25mr0e0 3. Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
  • image-1haeo2u 4. Wymieszać łyżką suche składniki.
  • image-01rtm3j 5. Do suchych składników dodać jajka.
  • image-0p123fm 6. Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
  • image-0mb165i 7. Dodać jogurt naturalny.
  • image-11e5qly 8. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
  • image-1a57wvl 9. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
  • image-1mguk2y 10. Ciasto posypać suszoną żurawiną.
  • image-0r7kb9v 11. Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
  • image-05nos0r 12. Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
  • image-1hujfs3 13. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
  • image-0xgr0go 14. Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
  • image-1ji8pwa 15. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (203 ocen)

MUFFINKI

To może cię zainteresować