Ciasto jogurtowe z jabłkami

3.93 (341 ocen)

Ciasto jest smaczne, puszyste i wilgotne. Robi się je prosto i szybko, poradzi sobie z nim każda początkująca gospodyni. Piekę je bardzo często, bo przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a efekt jest pyszny!

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka drobnego cukru
    170ml jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki oleju
    1,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    2-3 jabłka
    Cynamon
Wystaw ocenę:

3.93 (341 ocen)

Ciasto jogurtowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na kogel mogel. Następnie dodawać na przemian mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej i jogurt. Ubić na niższych obrotach do połączenia składników.
  • 2. Formę o wymiarach około 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią masę.
  • Ciasto jogurtowe z jabłkami 3. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i posypać po wierzchu ciasta. Na koniec poprószyć cynamonem.
  • 4. Ciasto piec 40-50 minut w 170 stopniach. Wyjąć, lekko wystudzić przed krojeniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź przepis na ciasto jogurtowe ze śliwkami!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować