Ciasto jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatne i domowe ciasto jogurtowe.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szkl cukru
    1/4 szkl oleju
    400 ml jogurtu greckiego
    2 i 1/2 szkl mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    gotowa polewa czekoladowa
    cukrowe kuleczki do dekoracji

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy 2 miski.Do jednej wlewamy jajka, olej i jogurt, mieszamy razem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto i studzimy.Już zimne polewamy polewą i dekorujemy.

Porady

blaszka 24x24

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy