ciasto jogurtowe

4.5 (169 ocen)

  • 3 godz.

Każdy kto spróbuje tego ciasta nie może oprzeć się pokusie na więcej, truskawki zatopione w galaretce jogurt i biszkopt stanowią wyśmienitą całość.

  • 3 godz.

Składniki:

  • biszkopt:
    4 jaja
    1/2 szklanka cukru
    1/2 szklanka mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy (bez cukru)
    masa:
    3 galaretki truskawkowe
    2 duże jogurty truskawkowe
    Oraz:
    2 galaretki truskawkowe
    1/2 kilograma truskawek (mrożonych lub świeżych)

Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy na sztywno następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 30 minut w 160 C
  • 2. masa: jogurty schładzamy w lodówce, rozmieszać galaretki w 1/2 litra wody, gdy galaretki ostygną połączyć je z jogurtami, gdy zaczną tężeć należy wylać masę na biszkopt.
  • 3. Galaretki rozpuścić w trzech i pół szklankach wody. Truskawki podzielić na pół ,następnie ułożyć na masie jogurtowej, zalać tężejąca galaretką i odstawić do lodówki.

Porady

Użyj jogurtu dobrej jakości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować