Ciasto krówka - genialna krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie : Biszkopt: Białka ubij na sztywno, dodaj partiami żółtka i cukier. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piec ok 30-40minut w temperaturze 180 stopni. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałów.Masę krówkową w puszcze wstawić go gorącej wody. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń i jajko. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać przygotowana mieszankę z mąki, mleka i jajka. Stale mieszając, ugotować budyń. Żelatynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać żelatynę. Spód foremki wyłożyć papierem , położyć ostudzony biszkopt na to masę budyniową-herbatniki- masę krówkową - herbatniki-bitą śmietanę. Całość oprósz migdałami.
Komentarze