Ciasto krem+jabłka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis znaleziony w przepisach mamy

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na 2 ciemne biszkopty: 8 jaj, 8 łyżek mąki pszennej, 4 łyzeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki cukru kryształu, 2 łyżki kakao.
    Krem budyniowy: Duży budyń śmietankowy, 3/4 szkl cukru, margaryna 250g.
    Jabłka 5 sztuk, 2 galaretki pomarańczowe, cukier do smaku.
    polewa na wierzch

Ciasto krem+jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec 2 ciemne biszkopty,( jeden z połowy podanych składników), piec w 180 stopniach przez 15 min
  • 2. Ugotować budyń i po wystudzeniu zmiksować z margaryną.
  • 3. Jabłka obrać i rozgotować z cukrem na powidło, do przestuydzonych dodać galaretki w proszku .
  • 4. Przełożenie: ciemny biszkopt, wystudzone powidła z jabłek, krem budyniowy, drugi biszkopt. Udekorować wg uznania/ wstaić do lodówki

Komentarze

Podobne przepisy