Ciasto kruszonka z morelowym dżemem

4.46 (162 ocen)

  • 30 min

bardzo szybkie i smaczne ciasto,polecam !

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    200 g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    2 słoiki dżemu (u mnie morelowy)
Wystaw ocenę:

4.46 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ciasto kruszonka z morelowym dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia,jajko i cukier,wymieszać.Dać pokrojoną zimną margarynę i rozcierając ciasto w dłoniach, zrobić kruszonkę . Blachę 25x40 cm wyłożyć papierem. Wysypać równomiernie 2/3 kruszonki i lekko przycisnąć ręką. Na warstwie ciasta rozłożyć dżem i po wierzchu rozsypać resztę kruszonki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec do zrumienienia 20-25 minut.

Porady

Można użyć dowolnego ulubionego dżemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować