Ciasto kinder bueno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy jajeczno-cukrowej i delikatne
wymieszać. Wylać na blachę o wymiarach 24x24. Piec ok.25 minut w temp.180 s C. Wystudzić.
Wykonanie masy: Orzechy laskowe zmielić. Kawę rozpuścić w małej ilości wrzącej wody. Mleko skondensowane ucierać ok. 4 minuty ze śnieżką. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,przełożyć do mleka wraz z orzechami i kawą,lekko wymieszać. Dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Biszkopt posmarować dżemem po czym wyłożyć masę. Wierzch posypać kakao i dowolnie udekorować czekoladą. Wstawić do lodówki na ok.3 godziny. Smacznego:)
Komentarze