Ciasto czekoldowo-kokosowe

0 (0 ocen)

Bardzo dobra z pysznym nadzieniem kokosowym,bardzo latwa w wykonaniu.

Składniki:

  • 4jajka
    250 gr maki pszennej
    170 gr masla
    150 gr cukru
    60 gr mleka
    30 grkakao
    2 lyzeczki proszku do pieczenia

    Nadzienie kokosowe:
    150 gr kokosu
    130 gr cukru pudru
    1 bialko
    125 gr jogurtu naturalnego
    1 lyzeczkamaki ziemniaczanej

Ciasto czekoldowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maslo utrzec z cukre,dodac zoltka,make,mlek,kakaoi na koncu proszek,dobrze wymieszac i polaczyc z ubitymi wczesniej na sztywna piane bialkami.

    Nadzienie kokosowe:
    bialko ubic,dodac cukier puder,kokos wymieszany z maka ziemniaczana i na koncu jogurt.

    Do foremki z kominem wykladamy na dno polowe masy kakaowej,na ta mase dajemy mase kokosowa i przykrywamy go reszta masy kakaowej.
    Pieczemy 40' w 180°

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy