ciasto kajmakowe z krakersami

4.5 (165 ocen)

ciasto piekła córka na dożynki

Składniki:

  • CIASTO:

    8 białek
    4 żółtka
    20 dag cukru
    Po 10 dag:
    -zmielonych orzechów włoskich,
    -posiekanych orzechów włoskich,
    -rodzynek,
    -wiórków kokosowych,
    Łyżeczka pr. do pieczenia,
    Łyżka kakao.

    KREM:

    Puszka masy krówkowej,
    30dag margaryny,
    Duże opakowanie krakersów,
    10dag prażonych pestek słonecznika,
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kajmakowe z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:

    Białka ubijamy stopniowo dodając cukier, a nast. żółtka.
    Wsypujemy resztę składników i lekko mieszamy.
    Ciasto wylewamy na blachę (38cm x 38cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
    Pieczemy ok. 30min w temp175stopni.

    KREM:

    Margarynę ucieramy na puch, dodając po łyżce masy krówkowej.

    Ciasto kroimy na 2placki (można je w 2 blaszkach-wtedy nie musimy ich przekrawać).
    Kolejno układamy warstwy:
    Placek, 1/4kremu, 1/2 krakersów, 1/4kremu, reszta krakersów, 1/4kremu, placek i reszta kremu, posypujemy słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować