Ciasto kawowe z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę ok 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia , układamy jedną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odkładamy do wystygnięcia.
2.3 białka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.
Dodajemy 4 żółtka i delikatnie mieszamy .
Masło ucieramy i dodajemy do ubitej masy . Miksując całość stopniowo dodajemy serki , mleko w proszku. Na koniec wlewamy ostudzoną żelatynę i szybko miksujemy.
3.Masą wlewamy na biszkopty i na wierzch układamy kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów.
Ciasto wkładamy do wystudzenia do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy i dekorujemy ciasto.
4.Smacznego :)
Porady
Gotową masę należy od razu wlać do blaszki ,ponieważ szybko się zastyga .
Komentarze