Ciasto kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu :
Białka ubijamy na sztywno , stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Następnie dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
2.Gotową masę wylewamy na posmarowaną blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy,y około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Galaretki rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu . Po zastygnięciu kroimy je na mniejsze kawałki.
4.Wykonanie masy:
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietanę ubijamy z cukrem , dodajemy mleko , rozpuszczoną żelatynę , rodzynki , galaretki kawałki oraz pokrojoną na mniejsze kawałki czekolady. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
5.Gotową masę wylać na biszkopt . Następnie przygotować czerwone galaretki według instrukcji na opakowani i wylać na masę biała. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do stężenia galaretek.
Komentarze