Ciasto francuskie z kurczakiem, szpinakiem i żółtym serem

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

dla miłośników kurczaka i szpinaku:)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    opakowanie ciasta francuskiego
    200 g szpinaku świeżego
    150 g sera żółtego (wedle uznania)
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżka masła
    przyprawy: pieprz, sól, oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciasto francuskie z kurczakiem, szpinakiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy na patelni.
  • ciasto francuskie 2. Szpinak myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i szpinak. Smażymy tak długo aż szpinak zmniejszy swoją objętość, przyprawiamy do smaku.
  • ciasto francuskie 3. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i nacinamy z każdej ze stron wzdłuż kilkanaście nacięć. Wykładamy szpinak, podsmażoną pierś z kurczaka i posypujemy startym żółtym serem. Paseczki przekładamy na zmianę: prawy, lewy, prawy, lewy. Pomiędzy paseczkami, powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok. 25-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować