Ciasto francuskie z bitą śmietaną i dżemem truskawkowym

4.5 (169 ocen)

Proste ciasto z dodatkiem bitej śmietany i dżemu truskawkowego.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    300 ml śmietany kremówki 30%
    5 łyżek dżemu truskawkowego
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Ciasto francuskie z bitą śmietaną i dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie z bitą śmietaną i dżemem truskawkowym 1. Cisto francuskie rozwałkowujemy w kształt prostokąta i pieczemy na złoty kolor. Zostawiamy do ostygnięcia.
    Śmietanę ubijamy za pomocą miksera i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
    Upieczone ciasto kroimy na 3 paski około 7cm . Smarujemy 2 paski dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Nakładamy jeden na drugi. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować