Ciasto , Esmeralda,,

4.5 (183 ocen)

  • 50 min

Pyszne ciasto rozpływające się w ustach dzięki pysznej masy kremowej i śmietanki kremówki

  • 50 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 4 jaj:
    4 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki p. do pieczenia

    Krem:
    2,5 szklanki mleka
    1,2 szklanki cukru
    4 żółtka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1,2 kostki masła

    Dodatkowo:
    1 puszka masy krówkowej
    3 paczki herbatników
    1 paczka krakersów
    1/2 litra śmietany 36%
    cukier do smaku
    śmietan - fiks
    starta czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Ciasto , esmeralda,, - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 4 jaj.
    Masa: żółtka utrzeć z cukrem, mąkę rozpuścić w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotować i wlać do utartych żółtek, zagęścić rozpuszczoną mąką, zagotować. Utrzeć z masłem. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier i zagęstnik.

    Przełożenie:
    biszkopt
    krem
    herbatniki
    ciepła masa krówkowa
    krakersy
    bita śmietana
    starta czekolada
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Krakersy Masa Masa kajmakowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować