Ciasto drożdżowo - kakaowe z truskawkami i jagodami pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciasto bardzo przeze mnie lubiane, w nieco odmiennym kolorze:)) A do tego z sezonowymi owocami i pyszną aromatyczną kruszonką!

  • 15 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x35cm
    Kruszonka:
    100g mąki
    50g cukru
    4 łyżki kokosu
    50g roztopionego masła

    Ciasto:
    100g drożdży
    600g mąki
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    ¾ szklanki oleju
    5 łyżek cukru
    1,5 łyżki kakao
    32g cukru waniliowego
    200g truskawek
    200g jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdżowo - kakaowe z truskawkami i jagodami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść palcami.
  • 2. Ciasto: W dużej misce rozetrzeć drożdże z cukrami, wlać letnie mleko. Dodać pozostałe składniki, wymieszać ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Nie dosypywać mąki. Ciasto będzie dość luźne. Przełożyć go do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Ułożyć owoce i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 40 – 45 minut, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować