Delikatne kruche ciasto do tego masa budyniowa a to wszystko zalane delikatnym jak puch serem. Całość tworzy zgrany duet. Posmakuje każdemu łasuchowi serników.
1 godz. 10 min
Dla 10 osób
Składniki:
Ciasto Kruche:
30 dag mąki pszennej
10 dag cukru
10 dag margaryny
2 jajka+1 żółtko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Warstwa Budyniowa:
2 budynie czekoladowe z cukrem
0.5 l mleka
Ser:
1 kg sera trzykrotnie mielonego
8 łyżek cukru
15 dag margaryny
6 jajek + pozostałe z ciasta kruchego
2 budynie waniliowe
4 łyżeczki cukru waniliowego
Ciasto budyniowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagniatamy ciasto kruche. Rozprowadzamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Budynie gotujemy i gorące wykładamy na ciasto. Odkładamy do ostudzenia.
Masa Serowa: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser i żółtka potem cukier waniliowy i budynie. Na końcu dodajemy pianę z białek. Gotową masę serową wykładamy na zimny budyń. Całość pieczemy ok. 45-50 minut w temp. 180 stopniach.
Komentarze