Ciasto budyniowe z serem

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Delikatne kruche ciasto do tego masa budyniowa a to wszystko zalane delikatnym jak puch serem. Całość tworzy zgrany duet. Posmakuje każdemu łasuchowi serników.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Ciasto Kruche:
    30 dag mąki pszennej
    10 dag cukru
    10 dag margaryny
    2 jajka+1 żółtko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Warstwa Budyniowa:
    2 budynie czekoladowe z cukrem
    0.5 l mleka

    Ser:
    1 kg sera trzykrotnie mielonego
    8 łyżek cukru
    15 dag margaryny
    6 jajek + pozostałe z ciasta kruchego
    2 budynie waniliowe
    4 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Budynie Ciasto

Ciasto budyniowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto kruche. Rozprowadzamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Budynie gotujemy i gorące wykładamy na ciasto. Odkładamy do ostudzenia.

    Masa Serowa: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser i żółtka potem cukier waniliowy i budynie. Na końcu dodajemy pianę z białek. Gotową masę serową wykładamy na zimny budyń. Całość pieczemy ok. 45-50 minut w temp. 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Mleko Sery Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować