Ciasto brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, potem mąkę
wymieszaną z proszkiem oraz pozostałe składniki, do każdego z
biszkoptów osobno. Upiec 3 biszkopty.
Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić
w 2 szklankach gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć połączyć
ją z pokrojonymi brzoskwiniami.
Masa śmietanowa
Śmietanę lekko ubić z cukrem, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3
szklanki gorącej wody. Na koniec dodać galaretkę rozpuszczoną w 1
szklance wody.
Przekładanie ciasta:
Biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - biszkopt biały - masa śmietanowa
- biszkopt makowy - polewa
Komentarze