Ciasto biały lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę dodajemy cukier, żółtka, obie maki, i wszystko delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy startą białą czekoladę. Ciasto wlewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy i kroimy na pół. Ryż preparowany mieszamy dokładnie z masą kajmakową.
2.3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem a w pozostałej części mleka miksujemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wylewamy na gotujące się mleko, i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch dodajemy sok z cytryny i po łyżce zimnego budyniu.
3.Oba blaty biszkopta nasączamy ponczem i wykładamy ryż preparowany z masą kajmakową. Na ryż wykładamy 2/3 masy budyniowej przykrywamy drugim biszkoptem.
4.Biszkopt smarujemy resztą kremu i posypujemy orzeszkami ziemnymi
Komentarze