śmietanowo - karmelowe

4.5 (154 ocen)

  • 40 min

Jak pewnie znacie tradycyjnie balowe ciasto jest z masą budyniową ja zastąpiłam ją masą śmietanowo galaretkową .

  • 40 min

Składniki:

  • 6 JAJEK
    1 SZKLANKA MĄKI
    1 SZKLANKA CUKRU
    2 ŁYŻKI OLEJU
    1 ŁYŻKA WODY
    1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietanowo - karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAJKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH ,DODAĆ : OLEJ, WODĘ , MĄKĘ I PROSZEK WSZYSTKO DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
    PIEC W TEMP, 190 STOPNI OKOŁO 15 MINUT ( JA PIEKĘ Z TERMOOBIEGIEM).
    PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ.
    MASA ŚMIETANOWA:
    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    3 GALARETKI
    1 LITR WODY WRZĄCEJ
    05, LITRA KREMÓWKI 30 %
    WYKONANIE:
    ^^^^^^^^^^^^^
    3 GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 1 LITRZE WRZĄCEJ WODY, WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA .
    ŚMIETANĘ UBIĆ . DO ŚMIETANY WLAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ I WYMIESZAĆ.
    KOLEJNOŚĆ WARSTW CIASTA ;
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    BISZKOPT
    MASA ŚMIETANOWA
    BISZKOPT
    KARMEL
    KRAKERSY
    UBITA ŚMIETANA KREMÓWKA 0,5 LITRA 30 % Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU I CUKREM WANILIOWYM.
    NA WIERZCH MOŻNA ZETRZEĆ CZEKOLADĘ LUB WAFELKA GRZEŚKA .
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować