Ciasto anielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA I:
Całe jaka połączyć z cukrem i ubijać na parze ok 5 min, następnie wlać gorące mleko i nadal ubijać aż masa zgęstnieje (nie gotować).
3/4 szkl mleka zagotować i zaparzyć w nich kokos. Margaryny utrzeć na puch i dodać do nich masę ubita na parze oraz wystudzony kokos i ajerkoniak. Podzielić na dwie części
2.MASA II:
Z mleka, cukru, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Po wystudzeniu utrzeć z margaryną na puszystą masę, dodać czekoladę pokrojoną w małe kawałeczki i posiekane orzechy. Wymieszać, podzielić na 5 części.
3.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt jasny- cienka warstwa masy II - masa I (kokosowa) - drugi biszkopt jasny posmarowany z obu stron cienką warstwą masy II (orzechowo-czekoladowej) - masa I (kokosowa) - trzeci biszkopt posmarowany z obu stron masą II - polewa czekoladowa- wierzch posypać kokosem.
Komentarze