Ciasto Anusz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepisu nauczyła mnie koleżanka z Rosji - Anusz, kiedy pracowałyśmy wspólnie jako wolontariuszki z bezdomnymi i samotnymi matkami. Ciasto robi się niemalże błyskawicznie, jest tanie, a efekt smaku zawsze zaskakuje tych, którzy pierwszy raz je próbują.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania krakersów
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczkę cukru z dodatkiem prawdziwej wanilii
    3 jajka
    1 margaryna
    1 litr mleka
    kawa rozpuszczalna do dekoracji

Ciasto anusz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto budyniowy krakers Anusz 1. Odlewamy szklankę mleka, resztę zagotowujemy z margaryną. Jajka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę i mleko, które pozostało. Do zagotowanego mleka wlewamy masę budyniową, energicznie mieszając, aż wszystko zgęstnieje. Prostokątną blachę wykładamy krakersami, przekładamy jedną częścią masy. Powtarzamy czynność 3 razy. Ostatnią warstwę dekorujemy kawą rozpuszczalną.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy słoność krakersów "przegryzie" się ze słodyczą masy budyniowej. Trudno uwierzyć, że tak przepyszne ciasto robi się bez pieczenia :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy