Ciasto a'la kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, cukier i wodę rozpuścić w rondelku. Lekko przestudzić. Dodać mleko w proszku i energicznie i dokładnie razem wymieszać. Następnie do masy dodać 2 szklanki pszenicy i dobrze wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy przełożyć masę mleczną. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Żelatynę zalać 2 łyżkami wody. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Cały czas ubijając dodać rozpuszczone czekolady. Wymieszać. Masę śmietanową przełożyć na masę mleczną. Na wierzchu wyłożyć resztę prażonej pszenicy. Ciasto dobrze schłodzić. Najlepiej całą noc w lodówce.
Komentarze