Ciasto czekoladowe z zatopionym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego. Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Połowę wylać do blaszki z papierem do piecz. 30x40.
masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem. Potem z serem, grysikiem i przesianym budyniem. Masę serową lać pasamy (4 po długości).Między wylać resztę zostawionego ciasta. Lekko przemieszać patyczkiem do szaszłyków.
Można dodatkowo, poprzeciągać w górę w dół itd.
2.Piec ok.60 min. w 175*C. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Komentarze