Ciasto cukiniowe z kremem malinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

To ciasto pierwszy raz jadłam u znajomej i od razu je pokochałam.

  • 30 min

Składniki:

  • malinowy krem

     250 g serka mascarpone
     100g cukru pudru
     garść malin

    ciasto:

     2 jaja
     200 g cukru
     150 ml oleju roślinnego
     200 g miąższu z cukinii
     50 g posiekanych orzechów włoskich
     75 g pokrojonych drobno malin
     50 g wiórków kokosowych
     200 g mąki
     4 czubate łyżki stołowe kakao
     po 1 łyżeczce sody i soli
     1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cukiniowe z kremem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem: utrzyj serek z cukrem i malinami na gładką masę, odstaw do lodówki
  • 2. Ciasto: Jajka ubij z cukrem (tak długo aż masa będzie puszysta i jednolita). Następnie cienkim strumieniem dodaj olej
  • 3. Do jajecznej masy dodaj cukinię, maliny, orzechy, wiórki kokosowe, i ostrożnie wymieszaj
  • 4. Przesiej mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól, połącz wszytskie składniki, ale staraj się żeby masa nie straciła leciutkiej puszystości.
  • 5. Wlej ciasto do wysmarowanej olejem i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 21 cm
  • 6. Piecz przez godzinę w 160 stopniach w opcji termo-obieg. Najlepiej po 50 minutach sprawdź patyczkiem czy ciasto wyschło
  • 7. Kiedy ciasto wystygnie, przekrój je w poprzek na pół przełóż kremem, i posmaruj z wierzchu
  • 8. Gotowe ciasto udekoruj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (146 ocen)

Zdobywca nagrody

Ptyś z malinowym kremem

4.49 (146 ocen)

Zdobywca nagrody

Ptyś z malinowym kremem

anamarisworld Ptyś z malinowym kremem 60 min

To może cię zainteresować