Pyszne, proste, puszyste ciasto o korzennym smaku, pełne bakalii, czekolady i cukinii. Doskonale nadaje się na podwieczorek w chłodne jesienne dni. Bo cukinia wcale nie musi być nudna!
Ciasto cukiniowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy z cukrem do białości.
2.Miksując dodajemy olej.
3.Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sodę, oraz przyprawy i dokładnie ucieramy.
4.Do przygotowanej masy dodajemy cukinie i ponownie ucieramy mikserem.
5.Do gotowego ciasta dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową, czekoladę i mieszamy.
6.Keksówki smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką.
7.Nalewamy ciasto do 2/3 wysokości foremek, posypujemy migdałami i pieczemy w temperaturze 170 stopni ok 60 minut. (Po nakłuciu patyczek musi być suchy).
Komentarze