Ciasto cappuccino z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem budyniowy: Zagotować 0,3l mleka. Resztę mleka wymieszać z dwoma rodzajami mąki, cappuccino, dwoma rodzajami cukru i wlać do gotującego się mleka. Całość energicznie wymieszać i ostudzić. Zimny krem budyniowy połączyć z masłem utartym z żółtkami.
Beza kokosowo- orzechowa:Blaszkę wyłożyć papierem. Białka ubić z cukrem. Dodać kokos, orzechy i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec 30 min. w 160 stopniach.
Masa ajerkoniakowa: żelatynę rozpuścić w wodzie. Śmietanę ubić z cukrem. Na koniec ubijania dodać ajerkoniak i żelatynę.
PRZEŁOŻENIE: biszkopt-krem budyniowy-beza kokosowo-orzechowa-masa ajerkoniakowa
Komentarze